Skip to content →

Derfor er ejendomsinvesteringer attraktive

Her er 6 gode grunde til at overveje ejendomsinvestering

Det følgende repræsenterer på ingen måde radikal nytænkning indenfor ejendomsinvesteringssegmentet, men det kan ikke skade at opsummere et par af de gode grunde til at flere og flere investorer kigger mod investering i ejendomme.

Så hvorfor investere i ejendomme?

1. Spredning af investeringsportefølje

Ejendomme har lav, og i nogen tilfælde negativ, korrelation med andre væsentlige typer aktiver. Ved at inkludere ejendomme i investeringsporteføljer kan den overordnede volatilitet reduceres og afkast per risikoenhed øges.

2. Attraktiv og stabil indkomst

Et af de vigtigste aspekter ved investering i ejendomme – med henblik på udlejning – er det stabile og attraktive cash-flow fra lejeindtægter, som er med til at reducere volatilitet i investeringsforløbet.

3. Kontrol

Det er begrænset hvor meget kontrol man har over firmaer man investerer i via aktier. Det forholder sig anderledes med ejendomme. Hvis der er noget der ikke virker har du direkte muligheden for at gøre noget ved det. Er du ikke tilfreds med din ejendomsadministrator? Hyr en ny. Vil du opgradere med ny balkon, køkken, badeværelse eller ombygge til delelejlighed eller to-families hus? Gør det. Du skal ikke spørge nogen om lov, og du har fuldt råderum til at justere din investering ift. dine egne ønsker og planer.

4. Afdækning mod inflation

Inflationsafdækningen kommer fra den positive korrelation mellem økonomisk vækst og behovet for ejendomme. Når økonomier vækster og ejendomsbehovet stiger, øges lejeniveauet tilsvarende, hvilket resulterer i højere ejendomsværdifastsættelser. Med andre ord bevarer ejendomme købekraft af kapital ved at distribuere og overføre inflationspresset på lejere samt øget værdifastsættelse.

5. Mursten og mørtel (materielle aktiver) reducerer principal-agent konflikter

Principal-agent konflikter opstår når den ene part af en økonomisk transaktion (agenten) er i stand til at tage beslutninger der påvirker den anden part (principalen). Et typisk eksempel er salg af serviceydelser, som for eksempel advokatbistand. Advokaten (agenten) bør handle ud fra hans kundes (principalen) bedste interesser, men jo mere bistand advokaten foreslår jo mere tjener advokaten. Denne type interessekonflikt ses overalt, men er et mindre problem ved investering i ejendomme fordi den ejendomme repræsenterer materielle aktiver (eller “mursten og mørtel” på godt nydansk).

6. Det er sjovt at investere i ejendomme

OK, indrømmet. Vi er måske en smule forudindtaget i dette argument, men det være sagt, så er der rigtig mange aspekter ved ejendomsinvestering der gør det sjovere end at investere i aktier. Alle processerne bag udvælgelse af geografisk område, ejendomstyper, prisforhandling, ejendomsaktivering, valg af lejere, osv giver rigtig mange muligheder for at skræddersy investeringen til individuelle ønsker, temperament, og interesseområder.

Har du erfaringer med ejendomsinvesteringer eller er du interesseret i at vide mere, så kontakt os endelig på michael@evest.dk.

Billede fra Mark Moz

 

Published in Investering i fast ejendom

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *