Skip to content →

Investering i lejlighed til udlejning

Ejendomsinvesteringer med henblik på udlejning findes i flere variationer – en af disse er investering i lejligheder

Der findes rigtig mange forskellige vinkler til investering i ejendomme med henblik på udlejning:

 • Køb og udlejning af kommercielle lokaler (butikker, kontorlokaler, etc)
 • Køb og udlejning af huse
 • Køb og udlejning af beboelsesejendomme
 • Køb og udlejning af lejligheder

Vi vil i denne artikel gå i dybden med fordele og ulemper for netop lejligheder, samt komme ind på hvordan man griber det an at investere i lejligheder.

Men først, en generel introduktion til investering i ejendomme versus aktier

I vores artikel “Investering i ejendomme og lejligheder med henblik på udlejning” kan du læse mere om investering i ejendomme samt et supplement eller alternativ til investering i aktier.

Hvorfor så vælge lejligheder i forhold til andre ejendomme?

Der er en række forhold, der kan resultere i, at netop investering i lejligheder er den bedste vinkel for dig. Det skal understreges, at investeringsprofiler i høj grad afhænger af individuelle forhold. Hvad der er rigtigt for din nabo eller kollega er ikke nødvendigvis det rigtige valg for dig.

Køb grundet egne behov

Udgangspunktet i en investering i lejlighed kan være dine eller dine børn/forældres behov for bolig. Således at investeringen i lejligheden både løser et midlertidigt boligbehov, samt fungerer som en investering, når boligbehovet ikke er aktuelt.

Her er nogle eksempler:

 • Bolig under studiet. Du er studerende og ved du skal bruge en bolig i den samme by over de næste 3-5 år.
 • Bolig til senere behov. I har et hus og børnene flytter fra huset indenfor en overskuelig fremtid, så der bliver alt for mange m2 til behovet. Her kan der være god ræson I at købe en lejlighed allerede nu, udleje den i nogle år med den hensigt at flytte ind senere. (Vær 100% sikker på lejekontrakten er rigtig i denne situation. I værste fald kan du ende med en permanent lejer af din bolig).
 • Forældrekøb. I vil gerne hjælpe enten børnene eller forældrene med en bolig.
  Det er rigtig stor forskel på om lejligheder giver attraktive afkast i udlejningsøjemed. Her definerer vi typisk afkast som forholdet mellem løbende cash flow (månedlig lejeprofit efter alle udgifter er betalt) og lejlighedens anskaffelsespris. Afkastforventning bør derfor tænkes ind allerede i købssituationen.

Ejerforeningen

Lejligheder er gode fordi ejerforeningen holder godt øje med bygningens tilstand. De andre ejere har samme interesse som dig, nemlig sikring af boligens ve og vel. Mange ejere bor endda i bygningen og holder dermed øje med huset hver dag. Hvis du for eksempel i stedet investerer i en hel ejendom med flere lejligheder vil det være lejere – ofte med mindre kritiske briller –  der holder øje med huset. Typisk holder ejerforeningen årsmøder, hvor der evalueres om bygningen er i en acceptabel stand, samt om der er trivsel mellem beboerne.

Generelt lavere skatter og billigere at sælge

I en alt andet lige betragtning er det lettere (højere omsætningshastighed / likviditet) og billigere (lavere salærer, gebyrer, og afgifter) at komme af med en lejlighed end andre typer ejendomme.

Andre fordele

 • Du slipper for at slå græs, tømme tagrender, male træværk, og holde have, hvilket giver mere frihed i hverdagen
 • Store vedligeholdelsesprojekter håndteres af ejerforeningen og udgifterne dertil deles mellem alle lejemål i bygningen
 • Nemmere at udleje, specielt hvis lejligheden egner sig til studerende eller det unge par
 • Potentiel central beliggenhed tæt på bymidten

Published in Investering i fast ejendom

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *