Skip to content →

Sådan sikrer du godt indeklima som Evest lejer

Som Evest lejer er du selv ansvarlig for godt indeklima i din bolig

I Evest er vores filosofi, at vi kun køber ejendomme som vi selv gerne vil bo i. Vi bruger derfor både tid og ressourcer på at udvælge og istandsætte vores boliger. Derfor forventer vi også, at Evest lejere tager godt vare om lejemålene. I denne henseende er sikring af godt indeklima på top 3 listen af løbende vedligeholdelsesopgaver for Evest lejere, hvilket også er understreget i vores husordensregler.

9.2 Ovenstående er særligt gældende for begyndende skimmelsvamp/mug på indervægge som følge af fugt og kondens pga. dårlig udluftning og indeklima. Evest ApS understreger, at ansvar for vedligeholdelse af godt indeklima, og dermed forebyggelse af skimmelsvamp/mug, er lejers alene.

Hvorfor går vi så meget op i godt indeklima?

Det forholder sig sådan i Danmark, at der for det meste af året er varmere indendørs end udendørs. Det betyder, at indendørs vægge i ejendomme der tilstøder ydermure oftest er koldere end luften i boligen. Hvis der samtidig ikke bliver udluftet regelmæssigt stiger fugtindholdet i luften, hvilken fører til kondens på kolde vægge.

Længerevarende kondens på vægge er grobund for skimmelsvamp, som kombineret med højt luftfugtighed kan føre til irriterede slimhinder, hovedpine, træthed og koncentrationsbesvær og i værste fald allergiske reaktioner hos udsatte individer som i forvejen har astma, høfeber eller allergi.

Hvis skimmelsvamp ikke opdages i tide, kan væksten sprede sig under tapetet og endda ind i selve vægkonstruktionen, hvilket er dyrt at udbedre. Udover skimmelsvamp kan kondens også føre til decideret råd og svamp i træværk.

Her er nogle gode råd til, hvordan du kan sikre godt indeklima i din bolig

  • Luft ud med gennemtræk 3 gange om dagen med mindst 5 minutters varighed, selv når det regner. Dette er med til at udskifte den fugtige luft i din lejlighed med tør luft udefra.
  • Begræns fugt ved at undgå indendørs tørring af tøj. Sørg også for at tænde emhætten, når du laver mad og husk låg på gryderne. Endvidere er det vigtigt at tænde for udsugningen i badeværelset, når du går i bad.
  • Opvarm din bolig i fyringssæsonen til mellem 20 og 22 grader. Det er vigtigt at holde temperaturen på over 18 grader i alle rum for at undgå fugt.
  • Nedsæt mængden af støv i luften ved jævnlig rengøring af gulve og vandrette flader

NB! Billede fra storebukkebruse

Published in Praktisk info for lejere

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *